28
Jul
09

kamu jangan nakaL tao

 suke bangat lagu neh.. manis n kiut macam stowberi..nyum..nyum

Jangan Nakal – Aliff Satar (OIAM)

 
Semua tahu kamu cantik ::
Semua tahu kau menarik ::     
Kau bidadari terhebat ::
Membuat cintaku makin kuat::
 
Kadangkala ku cemburu buta ::
Saat ramai mata terpesona ::
Terlebih saat ku mahu pergi ::
Di saat itu kau ada di sini ::
Please please please:: Kamu jangan nakal::
Ku pergi sebentar:: Bukan untuk curang::                                                             
Please please please:: Kamu jangan nakal ::
Nanti aku datang :: Bawa yang kau pesan::
Diriku untukmu ::
Semua tahu kau milikku :: Semua tahu ku cintamu ::   
 Ada pun yang memandangku::
Betapa beruntungnya aku::
Kadangkala ku cemburu buta::
 Saat ramai mata terpesona ::
Terlebih saat ku mahu pergi::
Di saat itu kau ada di sini ::
Bukan aku terlalu:: Mengawal sikapmu::
Ku hanya terlalu:: Terlalu sayangi kamu::
Ampunkan aku terlebih-lebih:: Jagakan kamu::
Ku cintamu ::Kau cintaku
::Diriku untukmu:: Diriku untukmu::
08
May
09

Bandung here i come…

rase: sour²
———————–
i’m not really Xcited pun nak pegi BANDUNG..
Mayb percutian ne bukan untuk reles tensen tp
utk soping semate²….
Duit pun takde so camne nak bersoping
sakan.. tensen!!  di kala aku mndmbakan bonus..
tp tak juge kunjung tiba.. wahhh gituu..
naseb baek la ade sen skit..
korek punye korek punye korek.. akhirnye
aku brjaye kumpul duit wat bekalan ku disana..
aku ngaakk sabar lagi nehhh..
ari isnin flight kul 10.55am.. pagi beb.. 
balik smule on Thurs.. Bole tak tanak balik??? huhu
nak berumah tangge di sane.. hehe
Bye bye everyone.. kpale otak aku ne dh blur gile..
nk je aku g bandung ari ni gak.. 
doakan kepulangan ku…hhehe..
07
May
09

dejecteD~~~pluss Fed-uP

muke aku: masam gler
layan lagu: terlanjur cinta (i prefer rossa wif faizal tahir)
 
gile ah.. aku nk jerit je rase… aku dh separe gilos dibuatnye
mate aku nak naik berpinar..
tgok aset² yg aku sdiri tatau rupebentuk.. yg byk gile.. zaman pak kadok pun ader..
lantak ar org nk ckp pe.. time keje aku g update blog..
coz aku dah tak tahan..
bygkan aku manage assets tp aku sdiri tatau apekebendenye..
dh ler byk gler assetnye.. dgn tak brtagging² punye lame..
malas sgt nk tag diorg neh.. aku pun tatau nape..
asset² yg zaman bile ntah.. still relevant ke???
kalu ikutkan nk aje aku dispose sume..
start balik ngan new assets n follow the procedures accordingly…
tp past is past.. nyesal tak gune..
aku yg cerdik trime je sgalenye.. so aku kene accept n redah jer..
mcmane la nk wat keje ngan ikhlas kalu tak suke..
sabar²kn diri je neh.. nti aku dh cool aku bole snyum balik..:)

nk jadi mcm bees yg comel² tuh..

nk jadi mcm bees yg comel² tuh..

 

 

22
Jan
09

Luv dis Song~

Syukur Kusedar – Elyana

Lagu: Aidit 

Lirik: Loloq

 

Mata terpejam
untuk ku tahan
tangis ku linang
berpanjangan
makin ku lawan
makin ku ronta
tangis ku luruh bercucuran

Berkilau cahaya
di ufuk pandangan
masih ku nampakkan
wajahmu..
yang terindu – rindukan

Baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan

Makin ku lawan, makin ku sedih
tangis ku tangis
berlarutan

Sandaran asmara
hanyalah harapan
esokku dambakan
disisimu.. tak lagi ku akan…

Baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan

Syukur ku sedar sebelum bercerai nyawa badan
sempatlah diri buat perhitungan
janganlah pulang dengan kekesalan
cintanya…
tak pernah ku agungkan….

Makin ku pejam
makin ku sedih
tangis ku tangis
berlarutan

Sandaran asmara
hanyalah harapan
esokku dambakan
disisimu tak lagi ku akan

Baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan

Syukur ku sedar sebelum bercerai nyawa badan
sempatlah diri buat perhitungan
janganlah pulang dengan kekesalan
cintanya…
tak pernah ku agungkan….

22
Jan
09

d’ biG day of kak Maya (03012009)

* kak maya kawen ngan azmi..  n *i’m soo happy 4 them..

 

single VS married

single VS married

*berpeleseran di atas pelamin itu*

*berpeleseran di atas pelamin itu*

*soo blue*

*soo blue*

 

*jadi gadis2 tol*

*jadi gadis2 tol*

otw 2 Kluang

otw 2 kluang

21
Jan
09

2009 vs ME

  

 

Setiap orG ade dream dlm idop.. me tOo!! I’m trying so hard 2 fulfill my dream.. tp slalu ta brjaye. Ade r bende yg bole dibnggakn tp still not enough… mmg manusia ta penah puas..

I hope dis year sinar matahari yg baru bersinar2 biar smpai mate aq silau. Tp aq rase mate aq ne ade bunge2 nk rabun je.. huhu.. asik je ngadap Pc.. camne le jadinye.. ms zamn skolah2 dulu aq tringin nk pakai spek tp mate Ok je.. hehe.. dah tuh skarg ne bile dh rabun tanak plak pakai spek. tetibe tringat zmn skolah dulu.. bes sgt.. tp sume tuh dh lepas n yg ade mase depan yg unpredictable..

 

27/12/2008 – adik aq slamt dinikahkn ngan pilihan hati die kat sg Besar Selangor.. tak sangka adik aku dah kawen.. ahakS adik aku yg kawen tp aku yg letih nk mnjwb persoaln yg mmg aq x suke nk dengar tp aq kene jawab gak.. ne antare soklannye..

 

 

          kak long bile lagi??

          kak long dah ade ke? Buat skali je kenduri ngan adik tawun depan

          kak long bile nak kawen??

          Dah ade pakwe??

 

Kalu bole aq nk kawen esok..hehe.. tp calon takde lagi.. ala actly aq tak kesah pun single.. lagi bes ape.. aq tak mengharap pun jodoh aq 2009 ne. tp aq tau someone, somehow, somewhere ade untuk aq. Tak kesah le bile2 pun.. org Baek untuk org Baek.. tP org Yg tak berape baeq cam aku nk laki Yg baeq bole x?? hmmm hope 2009 tahun yg fun, lucky n luvlY..

 

 

 

 

 

 

 

03
Dec
08

Attempting singing contest??..kui..kui

Event: Dagang Net 70’s idOL

Venue: Red BOx Ria, Sogo

Date: 28 Nov 2008

Time: 7.30 – 10.30 pm

 

 

 

 

 

 

* muke aku cuak gile.. mklumle d last contestant *

* wif my supporters..*🙂

 

 

*sipnosis*

dis was my 1st attempt singin solo in front of lot2s of pipeL.. actually tak ramai sgt pun..dlm 20-30 org yg hadir..  tp aku cam cuak plus neves yg teramat2 sgt.. tp ak try pretend like pro   (hehe.. ak involve ne pun just 4 fun coz ak mmg suke nyanyi takde niat pun nk menng).. smpai2 je ak aim mkanan..sebb perut lapar gile.. tak lalu pun nk mkn.. mkn sikit2 je.. dlm ati rase rugi je x dpt nk mkn puas2.. ——— tau x ak the last person 2 perform.. huhu.. gile brtmbh butterfly kat stomach ak ne..  serbe x kena ak di watnye.. bile je tibe time ak kene nyanyi rase cam nk tarik diri time tuh.. tp bile tgok kwn2 support ak kuatkn diri gak. keh..keh.. thanX maria (our x-Dagangnet mergkap atlet) dtg gak ek.. really appreciate la korang.. so ehem2 dh nmnye theme 7o’an so nk tanak ak kene la nyayi lagu dlm era tuh.. so aku pilih Benci tp Rindu nyayian Diana Nasution but bile nyayi aku gune version Mila.. coZ version lame trlampau slow sgt.. x kene sgt ngan jiwe aku.. sbnrnye lagu ne mmg slow.. mase aku stat je nyanyi sume org sorak.. dorg sbnrnye x caye low profile person cam ak ne nyanyi.. hehe.. lantak r.. yg pnting ak nk abiskn cepat2 nyanyi lagu ne.. mule2 sore aku cm ala2 neves tp aku back 2 track .. hehe..   pas je abis nyanyi ak rase cam trlepas beban.. legela den rase.. time to makn2, borak2, gelak2 n gossip2..  rasenye dlm kul 10 cm2 en. faizal announce result..   die gtau ade 4 org akn g final n perform mase family day bulan 1 taun depan.. seriyes ak x expect ape2 pun.. skali lagi ak gtau just 4 fun.. tetibe name ak dpnggil jd finalist.. huhu.. cmne r ak nk wat nti…….. mlas aku nk piki sbnrnye..  wait n c je r…

 




September 2016
M T W T F S S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930