24
Nov
08

Sape malas?.. bace buku ne…

Angin aku cam pelik sjk kblakangn.. hehe..ade keminatan nk cari buke2 yg ade content pasal self motivation. Dah tibe masenye aku tuka lifestyle aku..Hari Jumaat ari tuh pas keje aku lepak kat MPH Midvalley sowang2… Ingin cari buku itu.. Setelah bbrp hours d situ akhirnye aku decided 2 buy a book yg mmg sgt tepat ngan diri aku..

 

A Lazy Girl’s Guide To Success.. written by Anita Naik..

 

Aku suggest pompuan2 yg nk berjaye dlm idup belilah buku ne coZ :

 

* dis book mmg fully dedicated utk pompuan (laki tak sesuai ek)

* bagi tips baek punye psl career, financial, body n most important thing psl Luv..

* ade kate2 pembakar smngat nk brjaye..

* sesuai sgt kat sape2 yg kaki shoppin n in the same time nk berubah pe-eL tu

* sesuai gak utk sape2 yg lonely n sedang ingin bercinte.

 

Haku mmglah sorg yg lazy.. lazy nk keje, lazy nk diet, lazy nk bercinte hehe.. sume bende pun aku lazy.. tp kalu bab bershopin, enjoy, rewang sane2 rewang sini.. mmg sgt  le rajin.. xde faedah pun juz abiskn duit.. Bila piki balik pe salahnye abiskn duit utk beli buku yg bole bg ilmu kat kite.. Honestly mmg sayang gile nk kuar rm50 utk beli buku even magazine pun aku tak berminat sgt nk beli (CLEO je aku suke beli).. tp kalu beli baju ke kasut ke.. takyah pening pale otak piki2.. brp byk pun sggup kuar.. kalu tak cukup swept je credit card kan.. Now aku rase aku prlu kurgkan ektiviti yg x brfaedah n upgrade skit diri aku jadi org yg bergune utk keluarga, bangse n ngra.(poyo gile ayat) ..  buku tu tak abis bace lagi.. Hope once I finish it, aku akan dpt idea2 utk merubahkn diri aku.. (kalu rajin aku wat summary buku tuh utk korg) definitely become a better person.. InsyaAllah

Advertisements

0 Responses to “Sape malas?.. bace buku ne…”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


November 2008
M T W T F S S
    Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

%d bloggers like this: